El 22@ ha guanyat un nou inquilí. Adevinta, propietària dels portals Fotocasa, Habitaclia, InfoJobs, Coches.net, Motos.net, Milanuncios i Vibbo ha decidit traslladar la seu central en àmbit mundial a Barcelona. L’empresa s’ha instal·lat en un edifici de nova construcció al carrer de Ciutat de Granada, 150. Un immoble de 17 pisos dels quals Adevinta n’ocupa nou i una terrassa de 900 m² . Hi treballen més d’un miler de persones, però la xifra continuarà creixent perquè la companyia preveu doblar l’equip dedicat a Intel·ligència Artificial.

El conseller delegat de la multinacional d’origen noruec, Rolv Erik Ryssdal, ha destacat que la tria de Barcelona respon al seu potencial com a “hub” tecnològic i la seva capacitat per atreure talent digital. En la mateixa línia el conseller delegat a Espanya, Gianpaolo Santorsola, ha assegurat que l’aposta és ferma i que les xifres acompanyen amb un creixement que continuarà sent a doble dígit: “Tothom em pregunta sobre la desacceleració econòmica però està previst que Espanya sigui el país europeu que més creixi”.

La crisi catalana, “un impacte puntual”

Santorsola també s’ha referit a la situació política catalana i ha relativitzat l’impacte que pugui tenir: “Parlem més d’un impacte puntual que sistèmic. Un escenari similar ja el vam viure l’octubre del 2017 i al final vam tancar l’any més fort del que esperàvem”, ha dit. Adevinta Espanya va tancar el 2018 amb uns ingressos de 160 milions d’euros i aquest 2019 ja porta ingressats 135, 1 milions d’euros.

La inauguració oficial de la seu Adevinta a Barcelona ha tingut la presència del secretari d’Estat per a l’Avanç Digital, Francisco Polo, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Púbilca, Jordi Puigneró i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.