Manuel Torres, productor del Pota Blava "Yo había venido al mercado del Born cuando era un mercado... Todo a cambiado, venía antes de que se convirtiera en esto... Antes era un mercado comercial... Es la carne, me atreviria a decir, más buena del mundo, casi." Oscar Teruela, president de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat "El Pota Blava es l'únic pollastre amb denominació d'origen protegida i, pel Prat, és molt important. Avui volem jugar amb això, donar a coneixer el producte també a la capital."

El Mercat del Born s’ha convertit per unes hores en cita dels productors i gastrònoms especialistes en el pota blava, un tipus de pollastre que es cria al Prat de Llobregat, i tota una eminència de les carns amb reconeixement per part de la Unió Europea. Un acte que ha servit per degustar els plats que es fan amb aquests animals i per posicionar aquest producte, el pota blava, al lloc que li pertoca, també aquí, a Barcelona. La iniciativa ha tingut lloc al Mercat del Born, un espai que amb els anys ha donat pas a un altre ús, tot i que encara s’hi fan activitats com aquesta, que insisteixen a recordar els seus orígens.