panells aeroport del prat

(ACN) L’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe) ha demanat al govern que permeti que els visitants estrangers que arribin a Catalunya a partir del 23 de novembre no s’hagin de sotmetre al confinament perimetral, ja que comptaran amb un resultat negatiu de test PCR.

A partir d’aquesta data entrarà en vigor l’obligació de fer-se una PCR per entrar a l’Estat espanyol per ports o aeroports, i les agències de viatges consideren que llavors “no tindrà sentit el tancament perimetral per als viatgers provinents de destins internacionals”. Alerten que si no es recupera l’activitat moltes agències hauran de tancar definitivament.

Tests ràpids per a viatges curts

A més, ACAVe reclama al Govern espanyol que permeti acreditar un negatiu de covid-19 amb un test ràpid en el cas de ciutadans de l’estat que facin viatges de menys de 72 hores a l’estranger. Segons les agències de viatges, tal com està redactat actualment el reial decret sobre les PCR per a viatges internacionals, “no serà possible per als espanyols fer viatges de menys de 72 hores a països de risc, tenint en compte que els tests PCR que s’haurien de fer abans del retorn ‘de facto’ no es podrien fer”.

“A la pràctica, això té una gran incidència en els viatges d’empresa, ja que la gran majoria duren menys de 72 hores, i seria impossible fer-los”, diu ACAVe. En aquest sentit, l’associació considera que cal que en els viatges d’empresa o per motius laborals inferiors a 72 hores “es pugui substituir la prova PCR per un test ràpid d’antígens negatiu”.