Està obligat a fer la declaració de la renda tothom qui tingui una nòmina superior als 22.000 euros anuals. Ara bé, si l'interessat té més d'una feina, les coses poden canviar. En aquest cas, es mantenen els 22.000 euros de límit si la resta de nòmines no sumen 1.500 euros l'any. Si la quantitat és superior, aleshores el llindar per fer la declaració de la renda baixa fins als 11.200 euros per a la feina principal. I això s'aplica a qualsevol persona, independentment de l'edat que tingui. Una de les novetats d'enguany la notarem en el calendari. En aquesta ocasió hi ha una única data per a l'inici de la campanya per Internet, tant per a la presentació dels esborranys de l'IRPF, com les declaracions presentades amb el programa d'ajuda PADRE o similars. Uns documents que es poden tramitar per via telemàtica, això sí, després d'haver-los revisat. LLORENÇ MARISTANY delegat a Catalunya de l'Associació Espanyola d'Assessors El fet de que l'administració ens doni un esborrany i que ens digui que allò que sap del contribuent és aquestes dades que ens dóna, no significa que si hi ha alguna informació més , hi ha alguna deducció que potser no ens l'han aplicada , hi ha algun ingrés que no l'han inclòs, no l'haguem de declarar, perquè ho hem de fer. Si nosaltres pel que sigui, l'administració té les dades incorrectes de l'esborrany i després nosaltres no preparem correctament aquesta declaració de la renda, automàticament, en el moment que finalitzi la declaració, si l'administració ve i ens reclama aquests diners, ens podrà aplicar una sanció" Pel que fa a la presentació de la declaració en paper, no serà fins d'aquí a un mes, el 6 de maig, quan es podrà demanar cita prèvia per anar de manera presencial a una oficina de l'Agència Tributària. A partir de l'11 de maig, ja s'atendran els contribuents. La campanya de la renda 2014 finalitzarà el 30 de juny.

Està obligat a fer la declaració de la renda tothom qui tingui una nòmina superior als 22.000 euros anuals. Ara bé, si l’interessat té més d’una feina, les coses poden canviar. En aquest cas, es mantenen els 22.000 euros de límit si la resta de nòmines no sumen 1.500 euros l’any. Si la quantitat és superior, llavors el llindar per fer la declaració de la renda baixa fins als 11.200 euros per a la feina principal. Això s’aplica a qualsevol persona, independentment de l’edat que tingui.

Una de les novetats d’enguany es notarà en el calendari. En aquesta ocasió hi ha una única data per a l’inici de la campanya per Internet, tant per a la presentació dels esborranys de l’IRPF, com les declaracions presentades amb el programa d’ajuda PADRE o similars. No serà fins al 6 de maig que es podrà demanar cita prèvia per anar de manera presencial a una oficina de l’Agència Tributària. A partir de l’11 de maig, ja s’atendran els contribuents. La campanya de la renda 2014 finalitzarà el 30 de juny.

Per accedir al web de l’Agència i demanar l’esborrany, s’haurà de facilitar el NIF, l’import de la casella 415 de la declaració de l’IRPF de l’any anterior i el número de telèfon mòbil en què es vol rebre el codi de pas. La campanya de la renda arriba amb novetats, com l’amnistia fiscal per als qui van emigrar, que ja han tornat, i que cobren pensions de l’exterior, i també s’eximirà d’impostos la dació en pagament de l’habitatge habitual.

Els experts aconsellen revisar atentament l’esborrany. Segons el delegat a Catalunya de l’Associació Espanyola d’Assessors, Llorenç Maristany, “si l’Administració té les dades incorrectes rn l’esborrany però no ho modifiquem i, per tant, el donem per bo, en el moment que finalitzi la declaració, si l’Administració ens reclama diners, podrà aplicar una sanció”.

En cas de dubte, és recomanable anar a un gestor o demanar cita per fer una consulta presencial a una oficina de l’Agència Tributària.