motius vaga neteja barcelona

Aquest diumenge, 24 d’abril, arrenca una vaga de neteja a Barcelona que s’allargarà fins al 29 d’abril. UGT, CGT i CCOO han convocat els 4.000 treballadors que s’encarreguen de mantenir la ciutat neta a sumar-se a una aturada que, segons preveuen els sindicats, pot provocar una acumulació d’escombraries i brutícia a la ciutat. Però per què es convoca la vaga?

Aquests són els 5 motius de la vaga de neteja a Barcelona de sis dies.

1. Eliminació de la congelació salarial

Els sindicats denuncien que els treballadors de les quatre empreses que s’encarreguen de la neteja a Barcelona -FCC Medio Ambiente SAU, Corporación CLD Servicios Urbanos de Tratamiento de Residuos, Urbaser i Prezero España (abans Cespa)- tenen una congelació salarial des del 2018. UGT, CCOO i CGT reclamen que s’eliminin i un increment de l’IPC “just i d’acord amb les pujades anuals”.

2. Equiparació de les condicions laborals entre treballadors

Una altra de les reivindicacions, en aquest cas de la CGT, és una equiparació de les condicions laborals entre treballadors fixos i temporals del servei de neteja de Barcelona. El sindicat vol que siguin “dignes i iguals” per a tota la plantilla i demana també que el contracte dels empleats eventuals passi a ser fix.

3. Eliminació dels torns de set dies

Actualment, els treballadors de la neteja de Barcelona tenen torns de set dies. El sindicat CGT reclama que s’eliminin i s’aprovin dos dies de descans setmanal obligatoris. A més, demana al consistori que permeti a la plantilla la lliure elecció del torn, l’horari i el servei.

4. Aprovació d’un nou conveni laboral

L’aprovació d’un nou conveni laboral és una altre dels motius que han portat la CGT a sumar-se a la vaga de neteja a Barcelona. Vol un reconeixement i una actualització de les diferents categories laborals que hi ha a les diferents empreses que s’encarreguen de mantenir la ciutat neta.

5. Eliminació de les sancions i acomiadament arbitraris

L’última de les demandes que fa el sindicat CGT és que l’empresa es comprometi a no imposar “sancions o acomiadaments arbitraris” i que s’eliminin els alliberats sindicals, privilegis i favoritismes.