En total, aquest any s’impartiran 52 sessions variades en què es podran descobrir els principis bàsics i alguns consells pràctics del món del vi. Coincidint amb l’època de la verema, els participants podran escollir entre els diferents tastos. Hi haurà tallers centrats en cada una de les 12 denominacions d’origen de Catalunya, però els assistents també podran gaudir de sessions especialitzades en els vins guardonats amb els premis Vinari 2015, tastos de caves gran reserva o xerrades per descobrir quina és la copa adequada per a cada vi.

La novetat d’aquest any és la incorporació d’una sessió amb maridatge gastronòmic amb la col·laboració de l’Institut del Cava i les Xocolates Amatller i un tast de vins ecològics i biodinàmics elaborat per la Guia Vinum Nature. Totes aquestes sessions estaran impartides pels professionals de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona i de l’INCAVI, a més dels sommeliers dels hotels.

Cada tast tindrà un cost de 15 euros per persona i constarà de sis vins diferents. Alguns d’aquests hotels de luxe ofereixen la possibilitat d’una experiència més completa, a part del tast donen l’opció de quedar-se a sopar amb uns menús gastronòmics especials. Per tal d’assistir-hi cal fer una reserva prèvia al portal de Gremi d’Hotels de Barcelona, on també es pot trobar tota la informació detallada de la cinquantena de tastos.