projecte habitatge carrer Binèfar

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB), ha resolt la licitació de projecte i obra per aixecar quatre promocions d’habitatge públic de lloguer social al districte de Sant Martí. Aquests edificis permetran ampliar el parc públic amb 151 habitatges on podran viure 350 persones.

Les propostes comparteixen, en el procés constructiu, la reducció de l’impacte ambiental associat a la fabricació dels materials amb què es construiran els futurs edificis. Tres de les quatre propostes amb més puntuació per a cadascuna de les promocions proposen l’ús de fusta CLT, és a dir, fusta contralaminada encreuada, i la quarta es farà amb mòduls metàl·lics.

Una inversió de 20 milions d’euros

Les quatre promocions d’habitatge industrialitzat d’aquesta licitació tardaran, des del moment en què es va licitar el concurs, una mitjana de 31,5 mesos. La tramitació administrativa i la inversió municipal prevista és d’uns 20 milions d’euros.

Es construiran 42 habitatges al número 477 del carrer de Pallars. L’estructura de les plantes d’habitatge es produirà de forma industrialitzada amb panells de fusta CLT i la planta baixa serà de formigó. El mateix sistema s’utilitzarà al passatge d’Arriassena, on es faran 40 habitatges. La fusta també serà l’element principal als 24 habitatges del número 24 del carrer de Binèfar. Finalment, al carrer del Marroc, número 180, s’hi faran 45 pisos, amb una estructura modular prefabricada amb materials metàl·lics, amb un llenguatge arquitectònic industrial.