(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha facilitat la contractació directa de 1.500 persones durant el 2022. Ha estat gràcies als programes de Barcelona Activa, en què han participat més de 200 empreses, i en concret, als anomenats ‘Marketplaces de Talents’ i a la borsa de treball.

La majoria dels contractats tenen més de 45 anys i les dones representaven el 47 % del total. D’altra banda, la meitat tenia estudis secundaris. Per àmbits, el 70 % dels contractes s’han donat al comerç, les instal·lacions, el manteniment i la neteja, administració, gestió, hostaleria, turisme, màrqueting i comunicació. Un terç de les noves contractacions han estat indefinides.

L’Ajuntament de Barcelona ha destacat que, respecte a períodes anteriors, s’han donat més llocs de treball al sectors de transport, salut, medi ambient i esports. Pel que fa a la borsa de treball, s’inclouen 230 contractacions mitjançant convenis de pràctiques i el programa Crea Feina Plus ha facilitat 20 noves contractacions de persones que es trobaven en risc d’exclusió social o en situació d’atur de llarga durada.