(ACN/redacció) Els salons Smart City Expo World Congress i Tomorrow Mobility han rebut durant els tres dies de celebració 14.000 visitants presencials al recinte de Fira de Barcelona. Els assistents procedien de 400 ciutats i 120 països, després que l’any 2020 s’hagués de celebrar en format virtual per la pandèmia. Més de la meitat dels assistents venien de l’estranger. Les dues fires també han tingut el seguiment de 16.000 persones a través de la plataforma digital Tomorrow City.

Els dos esdeveniments han debatut la transformació urbana amb la resiliència, la sostenibilitat i l’habitabilitat després de la pandèmia del coronavirus com a eixos clau. Paral·lelament, per primer cop, també s’ha celebrat el Puzzle X amb l’objectiu de captar el potencial dels materials avançats o de futur. Dins d’aquest grup, s’hi inclouen materials quàntics, de baixa dimensió, 2D i compostos intel·ligents, entre d’altres.

Lideratge mundial de Barcelona en la transformació de les ciutats

El programa de conferències de la Smart City ha girat entorn de les tecnologies habilitadores, l’energia i el medi ambient, la mobilitat, la governança, la vida i inclusió, l’economia, la infraestructura i edificis i la seguretat i protecció. El director de la Smart City Expo World Congress, Ugo Valentí, ha afirmat que la d’aquest any ha estat una de les edicions mes importants.

“L’ecosistema d’innovació urbana necessitava reconnectar-se després de 18 mesos de restriccions i dificultats“, ha comentat Valentí, que ha destacat que Barcelona “ha estat un cop més el lloc escollit per ciutats, empreses i experts de tot el món per reunir-se un altre cop i donar un nou impuls molt necessari a la transformació urbana a escala internacional”.

La mobilitat del futur es farà amb vehicles autònoms

El Tomorrow Mobility s’ha centrat a promoure el disseny i els models de mobilitat urbana sostenible. Les novetats presentades mostren que l’ús del vehicle autònom s’imposarà, tant pel que fa a les tasques de neteja, com el transport o la dinamització del comerç local.

Taxi aeri a l'Smart City Expo
Prototip de taxi aeri

L’edició del 2019, anterior a la pandèmia, es va tancar amb 24.000 visitants, un 15 % més que l’assolida l’any anterior, amb un 60 % dels assistents procedents de l’estranger. En total, hi van participar representants de 700 ciutats d’arreu dels cinc continents, 1.010 expositors i més de 400 ponents. Està previst que la Smart City Expo World Congress celebri l’onzena edició del 15 al 17 de novembre del 2022.