
El Bicing formarà dotze dones en situació de vulnerabilitat com a mecàniques. Es tracta d’una nova edició de l’Escola d’Oficis, un programa formatiu destinat a persones vulnerables i que, per segon any consecutiu, va dirigit exclusivament a dones. L’objectiu és facilitar l’accés del col·lectiu femení en un sector laboral en què predomina la presència masculina.
35 hores teòriques i 85 hores de pràctiques
El grup de 12 dones aprendran la mecànica de les bicicletes convencionals i elèctriques i obtindran els coneixements necessaris per dur a terme les tasques de reparació i manteniment de components que habitualment es fan al magatzem de Bicing. En total, les futures mecàniques rebran una formació de 35 hores de classes teòriques i 85 hores de pràctiques amb l’equip mecànic de Bicing. Totes dues formacions es faran les instal·lacions de Serveo-Pedalem, a l’Hospitalet de Llobregat.
A més, durant el curs també es fomentaran les capacitats i recursos de les alumnes a l’hora de trobar feina, en un sector en què actualment hi ha una forta manca de talent qualificat. De fet, en la darrera edició tres de les participants al curs es van incorporar al taller de Serveo-Pedalem, on havien rebut la formació.
Objectiu: reduir la bretxa de gènere
“Amb iniciatives com l’Escola d’Oficis, reafirmem el nostre compromís amb la inclusió laboral i la igualtat d’oportunitats”, ha destacat la presidenta de BSM i primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet. “Aquest programa no només ofereix formació tècnica en mecànica de bicicletes, sinó que també obre portes a un sector tradicionalment masculinitzat, contribuint així a reduir la bretxa de gènere en l’àmbit de la mobilitat sostenible”, ha assenyalat.
