Aquestes mesures s’han anunciat en el marc de la 12a edició de la Barcelona Design Week, que enguany arriba amb més activitats que mai,  un 50 % més que el 2016. La cita se celebrarà entre el 6 i el 14 de juny i preveu superar els 20.000 participants de l’any passat, amb un programa que inclou presentacions, tallers, xerrades, rutes, conferències i exposicions relacionats amb el disseny, la innovació i la creativitat.

Les activitats d’enguany posen el focus en el valor del disseny com a eina de transformació social i de millora de la qualitat de vida de les persones. Alhora, professionals i emprenedors del sector tindran a partir del 6 de juny l’oportunitat de mostrar el seu talent, i les empreses, la seva oferta. L’edifici Disseny Hub acollirà bona part de la programació i es convertirà en el centre d’atenció dels dissenyadors. Els organitzadors destaquen la internacionalització d’aquest esdeveniment.

Enguany, els organitzadors han aposat per la descentralització d’aquest esdeveniment. Alguns districtes de la ciutat tindran una agenda creativa durant la BDW: Ciutat Vella acollirà 23 activitats; l’Eixample i Vila de Gràcia, 13, i que Sarrià – Sant Gervasi en tindrà vuit.

Durant la setmana del disseny s’inaugurarà l’exposició protagonista d’aquest any: “Krea, mirades diferents en processos creatius“. Es tracta d’un conjunt de tallers que exploren el valor diferencial de la creativitat des de col·lectius en risc d’exclusió social derivada d’una malaltia o d’una situació personal determinada. També es presentarà el #Reme, un prototip de refugi temporal dissenyat per donar resposta a necessitats que sorgeixen en situacions d’emergència, com la guerra de Síria o els terratrèmols que afecten Itàlia.