ANNA NAFRÍA, aturada "Em preocupa com reorientar la meva experiència professional del món tèxtil reorientar-la al nou camp professional que seria la psicologia." Fa gairebé un any que està a l'atur i avui ha rebut l'ajuda d'una guia per reorientar el seu futur professional cap a l'àmbit de la salut. Sembla que n'ha sortit més animada. ANNA NAFRÍA, aturada "Em faltava una sèrie d'inoputs per posar-se a l'acció i xerrant, per una banda l'Esther me'ls ha donat i per l'atlra banda també et dones compte que si és la teva manera de funcionar tampoc no passa res." ESTHER GONZÀLEZ, guia personal "Amb la sessió el que hem fet és posar-li aquestes piles. Que ella veiés que s'estava quedant aturada però que ja s'havia com fer-ho." L'assessorament personal és una de les activitats d'aquesta jornada, però també es pretén formar els aturats a l'hora de buscar feina. Per exemple, pels seleccionadors el més important és fer un currículum curt i precís per poder conèixer el perfil del treballador de seguida. Per la segona edició del Prepárate es preveu que hi passin més de 10.000 persones aturades, el doble de l'any passat. En total. hi ha 250 experts que els ajudaran a millorar les seves capacitats professionals i personals. JOAN PAU FISES, organitzador Prepárate 2013 "Avui és un dia per donar-te una extra de motivació i, a més, intentem que la gent es doni compte d'allò que aporta, d'allò que té, d'alló pel que val." Una altra de les activitats és aquesta. Sembla que estiguin jugant, però realment és una activitat de cohesió que busca l'espotaneïtat i que ajuda a prendre una actitud positiva.

L’objectiu d’aquestes jornades és assessorar els aturats tant de forma personal com professional. Per exemple, l’Anna Nafría fa gairebé un any que està a l’atur i en aquesta jornada ha après a tenir iniciativa i reorientar el seu futur professional cap a l’àmbit de la salut.

Segons un dels organitzadors del Prepárate 2013, Joan Pau Fises, aquestes jornades busquen “donar una motivació extra a les persones i, a més, intentar que la gent es doni compte de les seves habilitats”.

Durant aquest dijous, s’hi han fet tot tipus d’activitats professionals com ara preparar un currículum vitae. També s’han celebrat conferències i tallers, com un de risoteràpia que pretén buscar l’espontaneïtat i que ajuda a prendre una actitud positiva.