L'expectació per les desfilades de les firmes infantils Bóboli i Cóndor poc té a envejar a la que desperten les marques per a home i dona. ANA FLORES, directora de la revista 'Petit style' "Creix, despunten noves marques i tot aquest món està cada cop més mediatitzat." ARANTXA ALGAR, "En los últimos años las marcas han querido ganar notoriedad sacando colecciones infantiles." Les col·leccions infantils s'emmirallen en les d'adults i copien models perquè els petits vesteixin com els pares. Són les peces que es coneixen com a "mini me" o "mini jo". CAROLINA SIMÓ, creadora de Momolo i bloguera de moda infantil "Es una demanda que nace de los niños que quieren vestir como nosotros, es más demanda de ellos que de los padres." El fenomen dels nens aficionats i dedicats al món de la moda també creix sense fre. XAVI SÁNCHEZ, model "m'agrada molt desfilar. De gran vull desfilar, m'ho passo bé, no estic nerviós." FRANCESC SÁNCHEZ "No els pots forçar. si no els agrada fer-ho mai sortiran naturals" DECLA TONI ROLDAN: "Hay niños que lo viven diferente. Seguro que de mayores seran modelos. Lo viven y lo sienten de manera diferente." "Ella decide, si no quiere ir a un desfile pues no va." Aquesta mare reconeix que penja a les xarxes socials fotografies de la seva filla amb els diferents models. "Me gusta que la gente vea lo que hace mi hija. Quien lo quiera ver que lo vea y quien no, pues que no mire". La presència en augment dels menors fent de models a les xarxes socials crea fenòmens com el de la la "top" infantil russa Kristina Pimenova, considerada la nena més guapa del món. Convidada a desfilar amb Cóndor, finalment no ha pogut fer-ho per un tràmit burocràtic.

Hi ha una moda que plana sobre el sector infantil i que fa un temps que s’està consolidant. Moltes marques especialitzades en roba d’adults treballen ara també amb col·leccions infantils. Aquest és un dels motius principals que ha contribuït al creixement de firmes de moda infantil al país. Ara hi ha molta varietat, sobretot a Barcelona, on els més petits vesteixen seguint un estil “casual” o bé més auster, explica Carolina Simó, bloguera de moda infantil i creadora de www.momolo.com.

Carolina Simó, bloguera de moda infantil

Simó no es perd cap esdeveniment en què els més petits i les peces de roba siguin els protagonistes. Surt de casa amb el mòbil, el pal per a “selfie”, una càmera rèflex i una tauleta per gestionar les xarxes socials. Assegura que sobretot les mares cada dia utilitzen més Internet per veure com vestir els petits, com combinar-los la roba i també per comprar. “La tendència del sector és fer versions mini dels adults”, afirma. La directora de ‘Petit Style’, Anna Flores, afirma que les firmes més tradicionals de moda infantil segueixen amb força perquè s’han reinventat amb noves línies “més refinades”.

Les desfilades esdevenen “un joc”

La responsable de producte de Bóboli, Arantxa Algar, corrobora que els adults són per als menuts “un referent” i és per això que la marca es fixa en roba de grans, sobretot en els colors. Diu que quan es treballa amb el públic infantil “s’adapten les desfilades als seus horaris” i el tracte amb ells és “molt natural”. En el mateix sentit es refereix el director artístic de desfilades Toni Roldán, que tracta amb adults i també amb menors. “Intentem que la desfilada sigui un joc” i que no siguin conscients que estan treballant, diu Roldán. D’entre tots els nens i nens que han treballat diu que de seguida es detecta aquell que arribarà algun dia a ser top model perquè ja “se senten diferents dalt d’una passarel·la”. És el cas de la nena Kristina Pimenova, considerada la més bonica del món, que durant aquest dimarts ha visitat el 080 Barcelona Fashion.

El Xavier i el seu pare, el Francesc

“A un nen no se’l pot obligar a ser model”

El Xavier Sánchez fa quasi sis anys que ha entrat en el món de la publicitat i la moda. “M’agrada molt desfilar i veure tota la gent que hi ha aquí, i els fotògrafs”, diu el Xavier. El seu pare, orgullós, explica que el seu fill fa de model perquè li agrada i que si ho fes obligat no sortiria bé. “No pots tenir un nen forçat en aquest ambient”. Pensa el mateix l’Elda, mare de la Lia Hill, que també ha desfilat al 080: “Ella decideix quan vol anar a un càsting. A vegades diu que prefereix no fer-lo”, assegura.

La Lia i la seva mare, l’Elda