El món de l'apicultura està de moda. O, al menys, això és el que pensa Míriam Ponsa. La dissenyadora catalana s'ha inspirat en els recol·lectors de mel per elaborar la seva col·lecció per a la primavera-estiu de 2013. MÍRIAM PONSA, dissenyadora "Em venia molt de gust tot el tema de l'apicultura, tot el tema de com et protegeixes de les abelles. També em venia molt de gust jugar amb les textures." Les propostes de Míriam Ponsa han inaugurat oficialment el 080 Barcelona Fashion. L'edició d'aquest estiu, la número 10, té com a escenari els jardins del Palau de Pedralbes, on tindrà lloc el gruix de les desfilades. Per aquí passaran marques de renom com Mango i Desigual i també dissenyadors que s'estrenen en aquest certamen. És el cas de Lurdes Bergara, que aquest matí ultimava els detalls de la seva col·lecció. LURDES BERGARA, dissenyadora "Representa molt perquè just aquest any, aquesta col·lecció 2013 farà 40 anys de la marca. I amb 40 anys, és la primera desfilada que fem." Desfilarà aquest dijous i tindrà l'oportunitat de donar a conèixer el seu treball. Sens dubte, un dels objectius d'aquest certamen. FRANCESC XAVIER MENA, conseller d'Empresa i Ocupació. "Projectar al món, internacionalitzar els nostre tèxtil, la nostra moda des dels fabricants fins als creadors." Des d'avui i fins divendres una trentena de marques i disseyadors presenten aquí les seves propostes. Quatre dies en què s'espera superar la xifra de 15.000 visitants de l'edició d'hivern. Us ho ha explicat al Palau de Pedralbes, Verònica Rama.

En l’edició d’aquest any, el 080 Barcelona Fashion reitera la seva aposta per enfortir els vincles entre disseny i indústria. Amb aquest objectiu compartiran passarel·la dissenyadors emergents i firmes consolidades. L’altre gran repte d’aquesta edició per als organitzadors és crear sinergies entre el món de la moda i la innovació tecnològica.

L’objectiu del 080 és consolidar-se com un referent de la moda, també en el vessant de la transferència tecnològica. És per això que aquest any s’ha donat cabuda a l’espai ‘080 Llunàtics-Ovni’, un espai per al treball en comú i un fòrum de debat que comptarà amb la participació de més d’una quinzena d’experts en innovació tecnològica en el sector tèxtil.

Més de 400 periodistes de 171 mitjans de comunicació s’han acreditat per seguir les novetats de la passarel·la, a la qual s’hi podran veure, entre d’altres, les propostes de Guillermina Baeza, Justicia Ruano, Manuel Bolaño i TCN, entre d’altres.