Yewon Han Concurs Tenor Viñas

(ACN) La soprano sud-coreana de 24 anys Yewon Han ha estat la guanyadora de la 60a edició del Concurs Internacional Tenor Viñas, segons han informat els organitzadors. Graduada a l’Escola Superior de Música de la Universitat Nacional de Seül el 2021, va cursar un programa per a joves artistes de l’Òpera Nacional de Corea. Actualment completa formació a l’Òpera de Zurich. D’altra banda, l’ucraïnesa Yulia Merkudinova i l’alemanya Ann-Kathrin Niemczyk han quedat segona i tercera en l’edició que commemora les sis dècades del certamen.

Premis del Concurs Internacional Tenor Viñas

El primer premi està dotat amb 25.000 euros i inclou un contracte de la Fundació Gran Teatre del Liceu per a les pròximes temporades. Han interpretat papers com Amahl (‘Amahl and the Night Visitors’, de Gian Carlo Menotti, al Sejong Center de Seül), Lauretta (‘Gianni Schicchi’ al Gran Teatre de Seül) o Papagena (‘La flauta màgica’ a l’Art Center Incheon).

Pel que fa al segon premi, Merkudinova, de 33 anys, rebrà un guardó dotat amb 15.000 euros, mentre que en el cas del tercer, Niemczyk, de 23 anys, ha guanyat 11.000 euros.

17 finalistes d’11 països diferents

Els guanyadors han sorgit dels 17 finalistes procedents d’11 països diferents —amb Corea del Sud, els Estats Units i Alemanya amb tres cantants cadascun— que han actuat aquest divendres a la prova final del certamen al Gran Teatre del Liceu. Després de l’actuació dels cantants finalistes, la soprano Sumi Jo, guanyadora del concurs el 1985, ha ofert un recital acompanyada al piano per Rodrigo de Vera.