La temporada teatral ha donat el tret de sortida oficial amb la gala Catalunya Aixeca el Teló, aquest cop al Liceu. Una temporada que el sector espera que sigui la de recuperació de la normalitat: aforaments del 100 % (deixant enrere els actuals del 70 %) i, de retruc, assoliment de les xifres d’espectadors prèvies a la pandèmia, uns dos milions i mig (la temporada 2020-21 van ser només 1.450.000).

Per fer-ho, el sector aposta fort per noves produccions. La presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, Isabel Vidal, afirma que “la temporada passada hi va haver moltes reposicions i es van recuperar espectacles que no s’havien pogut tirar endavant per la pandèmia. Enguany hi ha molta inversió i risc en la cartellera“.

Gina Gonfaus, presentadora

La gala ha comptat amb l’assistència de nombroses autoritats, entre les quals el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Amb direcció d’Alicia Serrat i guió d’ella mateixa i Ferran González, ha desplegat diverses disciplines escèniques amb música i moments humorístics.

La presentadora ha estat la jove actriu Gina Gonfaus, escollida d’un càsting ficitici a l’inici de la gala. Un reconeixement al treball en equip intergeneracional i al valor que suposa triar una professió sempre insegura. El músic Litus, Lloll Bertran, Coco Comín, David Verdaguer, Abel Folk o Àngels Gonyalons, han intervingut, entre molts altres, en l’espectacle.

Premi honorífic per a la Cubana

Durant la gala s’ha lliurat la Menció Honorífica Premi Catalunya de Teatre, que concedeix l’Associació d’Empreses de Teatre i que enguany ha recaigut en una companyia senyera del país amb més de 40 anys de trajectòria: La Cubana.