Albertí ha valorat el potencial teatral de Barcelona i ha dit que al llarg de l’any “es venen a l’entorn de tres milions d’entrades” als teatres. “Hi ha unes 290 funcions de mitjana a la setmana”, el que converteix la ciutat en una de les cèl·lules de producció i distribució teatral més importants del continent.

En director teatral ha dit que el preu del teatre públic a Barcelona està per sota de ciutats veïnes, però lluny encara de països on consideren la cultura com a element patrimonial prioritari. Ha citat el cas de Suïssa, on una entrada al teatre costa 12 €. “A Lausanne un cafè costa cinc euros, així que una entrada al teatre costa dues vegades i mitja més. Aquí hauria de valer menys de tres euros, i tenim una mitjana de preu a l’entorn dels 20 euros”, ha dit.

Sobre la càrrega de l’IVA cultural, Albertí ha dit que molts teatres han fet una absorció d’aquest impost perquè els espectadors no notin l’increment a les seves butxaques. “L’IVA cultural afecta molts aspectes, també a l’escenari, l’escenografia o el vestuari. És una penalització que s’ha demostrat que no ha servit perquè l’estat recaptés més diners i ha provocat moltíssims problemes a les companyies”.

El director del TNC ha elogiat el teatre com a “un dels pactes de vivència col·lectiva que ens queda com a societat” i ha encoratjat els polítics a anar-hi més sovint. “El teatre és una eina preciosa, precisa i impecable per mostrar-nos com és la societat”, ha dit.