Això és tot el que necessita per treballar. Ens cita a la Vila de Gràcia per acabar un dibuix que té a mitges. XAVIER JULIÀ, artista "Jo tinc el meu estudi aquí a Gràcia però normalment acostumo a treballar al carrer. M'agrada molt dibuixar a l'aire lliure, compartir aquest moment amb les persones que passen pel carrer." "Doncs el mercat de l'Abaceria és un lloc pel qual hi passo molt. Tenia ganes de dibuixar-lo des de feia temps. M'agrada molt aquesta estructura d'acer amb barreges de fusta. És un edifici que té moltes històries a explicar." "En aquest cas vaig trobar una noia en bicicleta que m'agradava, vaig fer una foto sense que se n'adonés, després vaig arribar a l'estudi i la vaig dibuixar a l'estudi." El Xavier Julià ha fet centenars de paisatges urbans. Alguns estan recollits al llibre 'Pinzellades de Barcelona', que li va encarregar l'Ajuntament. Hi apareixen tots els districtes. De Gràcia trobem el viaducte de Vallcarca, el Parc Güell i la Casa Vicens com a exponents del Modernisme. També l'hotel Casa Fuster i la plaça de la Vila de Gràcia.

El llibre ‘Pinzellades de Barcelona’

Algú de l’Ajuntament va trobar en Xavi pintant al carrer i li va semblar prou interessant el que feia per proposar-li el projecte ‘Pinzellades de Barcelona’, un recull de dibuixos de diferents racons o edificis emblemàtics dels 10 districtes de la ciutat. L’artista ja tenia molta feina feta però va acabar completant el recull amb propostes que va consensuar amb l’editorial de l’Ajuntament. El resultat és un volum de 144 pàgines amb el text explicatiu d’Isabel de Villalonga que es va editar l’any passat.

Nous projectes

Quan va començar a pintar al carrer poc s’imaginava que podria viure de la seva passió. Fa quatre anys que es dedica a retratar Barcelona de dalt a baix. Uns dibuixos que mostra a la seva pàgina web. També fa classes d'”urban sketching” a grups reduïts. Ara es troba en un punt d’inflexió. Està treballant en nous projectes que creu que donaran pas a paisatges més humans segons el seu punt de vista.