El Centre de Música i Escena del Raval Xamfrà ha guanyat un dels cinc premis que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). Els altres premiats són Maria del Mar Bonet, el Centre d’Art i Natura de Farrera, la directora i guionista Carla Simón i la companyia de teatre Tricicle.

Els guardons s’entregaran el 29 de novembre a la capella del MACBA. L’entitat, en reconeixement a la tasca solidària que desenvolupa, ja va rebre el Premi Solidaritat 2019, que concedeix l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Xamfrà

Xamfrà, amb la comunitat

Del centre se’n reconeix el compromís comunitari que té amb la creació i amb el territori que l’acull. Aquest premi, segons fonts de Xamfrà, és un revulsiu a la tasca que fa al Raval i altres barris de la ciutat des del 2004.

Xamfrà

Premi econòmic i divulgatiu

Xamfrà és un espai de relació de nens, joves i adults, i un lloc on es reivindica la diversitat a través d’expressions culturals. El premi està dotat amb 15.000 euros i a més, aquest any, el CoNCA farà actuacions, encara per determinar, que ajudaran a donar visibilitat la tasca de l’escola.

Els tallers de música, teatre i dansa de Xamfrà s’han convertit en un referent de l’acció comunitària al Raval tot i que les seves activitats pedagògiques s’han anat estenent a altres barris de la ciutat.