La imatge d’un noi en flames als carrers de Veneçuela és la guanyadora del World Press Photo 2018. La història que hi ha darrere parteix d’un enfrontament entre civils i policia local. Un grup de joves roben una moto dels policies i, en donar-li un cop, explota. Un dels presents en resulta el més damnificat i acaba sent protagonista involuntari de la fotografia de Schemidt.

Ronaldo Schemidt afirma que ser fotoperiodista va molt més enllà de tenir una bona foto. Les imatges tenen una història darrere i un treball del fotoperiodista que la segueix. Per això, no dubta a aprofitar el moment per lloar la feina, també premiada, dels seus companys, i destacar la necessitat social que hi ha que aquestes instantànies facin la volta al món i mostrin moltes realitats, sovint ignorades.

Entre els temes d’aquesta edició hi ha les crisis i els conflictes més crus actualment com el dels rohingyas, els  ajustos de comptes a Llatinoamèrica, la contaminació del planeta, el maltractament a les dones o la conservació de les espècies. Són instants triats entre milers de fotografies per il·lustrar la realitat de diferents llocs del món. L’exposició, que s’inaugura aquest divendres al CCCB, es mourà en 100 ubicacions diferents de 45 països.