La World Doctors Orchestra (WDO) està integrada per prop d’un centenar de metges de tot el món que, a més, són músics. Ofereixen un concert a Barcelona i un altre a Girona que serviran per recaptar diners per la recerca contra el càncer. És una iniciativa del col·legi de metges d’aquestes dues ciutats.

La WDO és una organització independent sense ànim de lucre que va néixer l’any 2007. La va impulsar el doctor Stefan Willich, professor de medicina al Charité University Medical Center de Berlín i expresident del conservatori de música Hanns Eisler de la mateixa ciutat. A l’entitat hi ha un centenar de components que toquen arreu del món en benefici de projectes relacionats amb la salut.

El Jordi Gatell és cap de l’Unitat de Còrnia i Superfície Ocular de l’Institut Català de la Retina i un dels membres de l’orquestra. Explica que tres mesos abans dels concerts els envien les partitures per estudiar-les individualment i que es troben quan falten tres dies per fer assajos intensius. En forma part des del primer dia: “És un projecte bonic perquè som aficionats i a tots ens mou el mateix, la medicina, però darrere de tot això hi ha la música. A més, ajudem entitats locals.”

Arriben a l’estat espanyol per primera amb dos concerts. L’Auditori acull el de Barcelona en què, a més, participa el reconegut solista internacional de violoncel, Lluís Claret. El concert ha començat amb la peça ‘Voci della natura’, del compositor català Jordi Cervelló. També han interpretat fragments de Schumann i Brahms.