Fa tot just un any que Casa Terrades es va obrir al públic i ho ha volgut celebrar ampliant el recorregut habitual de les visites guiades. És per això que la porta del 3r 1a s’ha obert per primer cop als visitants. En aquest pis, que ara s’utilitza com a espai lúdic per a esdeveniments privats i per fer-hi tallers escolars, hi va viure des de l’any 1905 la família Calonge, membres de la petita burgesia que es dedicaven a la fabricació de sopa instantània.

Els visitants també han pogut gaudir de les vistes privilegiades que hi ha des de la torre major.  Aquesta construcció, que Puig i Cadafalch va dissenyar com a talaia, després es va convertir en el pis d’un dels porters de l’edifici. I és que la casa Terrades es va construir com a inversió de l’empresari Bartomeu Terrades, que la va voler regalar a les seves tres germanes.

Des de l’inici, els pisos de les plantes superiors es van destinar al lloguer. Ara per ara, encara hi ha tres habitatges llogats amb renda antiga. L’any 2010 el grup Texna va adquirir l’immoble amb l’objectiu de remodelar-lo i obrir-lo al públic. Des aleshores, any rere any, l’espai ofereix un ventall més ampli d’activitats culturals. 

A banda de visites i tallers, aquest estiu la Casa de les Punxes ofereix vetllades de jazz i swing. Les Nits amb Ritme s’organitzen cada divendres, de juny a setembre, a partir de les vuit del vespre, al terrat de l’edifici.