La Virreina Centre de la Imatge és el centre cultural municipal que més públic local atreu. De fet, el 40 % dels visitants ho són. A més, és el que té més visitants repetidors i el que menys visitants ha perdut durant el 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus. De fet, ara fa un any que l’espai va reobrir al públic després del tancament forçat per la covid. Tot plegat ho ha explicat aquest dimecres el seu director, Valentín Roma, durant la presentació de la programació d’aquest espai de cara els propers quatre anys.

Roma, que acaba de renovar en la direcció de l’equipament, ha explicat alguns detalls del projecte i també ha fet balanç dels quatre anys que ja fa que dirigeix la Virreina. Un dels objectius d’aquest mandat és consolidar la xifra de visitants locals i incrementar-los.

Més exposicions, algunes virtuals

Durant el primer mandat de Valentín Roma, l’espai expositiu de la Virreina, ha acollit 42 exposicions, 18 projectes d’investigació artística i 19 publicacions. De cara al proper quadrienni, la previsió és que es facin 52 exposicions, 48 de les quals serien presencials, però també se’n preveu fer-ne quatre de virtuals.

Incentivar la producció artística

Una altra de les línies de treball que Roma ha explicat que es potenciarà és el foment de la producció artística. “És important que les institucions posem pasta perquè els artistes facin treballs nous”, ha dit el director del centre. Per al conjunt de tota la seva activitat, la Virreina Centre de la Imatge disposa d’un pressupost anual de 930.000 euros, una xifra que “està per sota del nivell d’activitat“, ha comentat Joan Subirats, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.