Els Castellers de la Vila de Gràcia han arrencat aquest divendres les seves actuacions de festa major amb el tradicional pilar caminat des de la plaça del Sol fins a la plaça de la Vila, on tot seguit han descarregat un 4 de 8 amb folre, una torre de 8 i un 9 de 7, acompanyats de la Colla Jove de Sitges en la diada de vigílies. Aquest dissabte és la gran cita castellera de la festa major, en què els blaus actuaran amb el Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Reus a plaça.

En la diada de vigílies de la festa major, els blaus entren corrents a la plaça. En el pilar caminat, que avui ha tornat a cridar l’atenció de tots els graciencs i forans que l’han vist passar, quatre castellers recorren a tota velocitat els 300 metres que separen la plaça del Sol de la plaça de la Vila. Els Castellers de la Vila de Gràcia han descarregat sense problemes el 4d8, el 2d8f i el 9d7, per acabar aquesta diada de vigílies amb un pilar de 6 que només han pogut carregar i dos pilars de 4. Per a qui no hagi pogut veure-ho a plaça, la colla ha ensenyat en directe els seus castells a través de Periscope.

Tot plegat ha estat l’aperitiu de la gran diada castellera de la festa major, que començarà aquest dissabte a les 18 h a la mateixa plaça, amb colles convidades tan importants com els Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Reus. Per a aquest dissabte, els de la Vila de Gràcia s’han marcat com a objectiu el primer 4d9 de la temporada i també repetir el 3d9 que ja van descarregar a Vic.