El videoclip ‘Feliç’ és resultat dels tallers de rap en català que fan els alumnes de l’Escola Mestre Morera, al barri de Ciutat Meridiana. L’alumnat de 6è de primària ha creat la lletra d’aquest tema de rap durant els 10 tallers dinamitzats per la Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració decisiva del cantant de música urbana Nel·lo C.

Els escenaris del videoclip són l’escola i els espais boscosos que l’envolten. ‘Feliç’ ha comptat també amb la realització de La Meri Productions, una jove productora audiovisual del barri que s’ha afegit també al projecte educatiu. El tema tracta d’aspectes socials com la convivència, la humilitat i la força veïnal.

Els alumnes de Porta també rapegen en català

Els estudiants de l’Institut Flos i Calcat, al barri de Porta, també han estrenar videoclip, amb motiu de la festa major del barri. ‘Ben amunt’ també és el resultat dels tallers de rap, que es van començar a la tardor del 2019 i es van interrompre al març del 2020, just quan s’havia de gravar tant la veu com la imatge. El videoclip, dirigit per la dramaturga i actriu Estel Solé, tracta qüestions com la lluita col·lectiva, la diversitat ètnica dins d’un mateix institut, la consciència de classe i, sobretot, d’alçar el puny ben amunt enfront de les injustícies.

Videoclip ‘Ben amunt’ dels alumnes de l’Institut Flos i Calcat

Lletres escrites en plena pandèmia

Tot dos projectes van ser plantejats fa mesos, però la irrupció de la pandèmia va ajornar-los. ‘Ben amunt’ i ‘Feliç’ són dues lletres elaborades en plena pandèmia, perquè durant el confinament ni les escoles ni la Plataforma per la Llengua han deixat de treballar en el desenvolupament dels tallers. L’entitat fa anys que desenvolupa aquesta tasca de dinamització lingüística a través de la música urbana a escoles i instituts.