Diferent‘. Així es titula el videoclip que 900 infants i joves han gravat en el marc del projecte Palau Vincles. La cançó, composta per Adrià Aguilera, vol ser un himne a la diferència. Es tracta d’una de les peces premiades en la primera edició del concurs de composició Cançó de l’Estiu Palau Vincles, el projecte social del Palau. Hi han col·laborat quatre artistes del panorama musical actual: Suu, Cesc Freixas i el grup Lal’ba.

El videoclip vol ser un cant a la diversitat, entesa com “la major riquesa social i humana que tenim”. La lletra fa referència a conceptes com l’autenticitat, l’acceptació de la diferència i el respecte als altres, alhora que vol ser “un cant a la llibertat“.

Espais emblemàtics de cinc districtes de Bacelona

En l’enregistrament hi han participat, a més dels infants que formen part de Palau Vincles, altres cors convidats. S’ha enregistrat en espais emblemàtics de cinc districtes de Barcelona: Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Nou Barris, a més d’altres punts de Manlleu, Sabadell i Tarragona. Així, a les imatges s’hi pot veure, per exemple, el Palau de la Música, el Parc de l’Espanya Industrial o la plaça de Sant Felip Neri.

Videoclip Diferents Palau Vincles

Des de Palau Vincles remarquen que l’objectiu de gravar el videoclip és “que el Palau surti de les seves parets i s’apropi a espais identitaris dels barris on Palau Vincles es desplaça durant tot el curs escolar per oferir cant coral”. No és la primera vegada que opten per aquest format: ja ho van fer, per exemple, el juny del 2021, en un curs marcat per la pandèmia de covid-19.

Al marge del videoclip, els cors de Palau Vincles organitzen cada final de curs un concert al Palau de la Música, un esdeveniment que aquest any se celebrarà l’11 de juny. A més d’interpretar-s’hi les tres cançons guanyadores de la segona edició del concurs de composició Cançó de l’Estiu Palau Vincles, també s’hi projectarà el videoclip ‘Diferent’.