Escolta aquesta notícia

La tercera edició del festival de cinema oblidat en VHS es torna a celebrar a Video Instan durant els dies 4, 5 i 6 d’abril. S’ha ofert una proposta cultural que combina l’experiència de videoclub i la nostàlgia del format VHS amb un ambient de cinema de barri. És una oportunitat per reivindicar el format físic i sortir del sofà per trobar-se amb gent i anar al cinema a gaudir en comunitat, dues de les característiques principals d’un festival que ja s’ha instal·lat definitivament a la ciutat.

Entre la selecció, el videoclub ha projectat la pel·lícula Despertaferro (publicada el 1990), la primera pel·lícula d’animació catalana, amb la presència del director, Jordi Amorós, que ha explicat curiositats i informació desconeguda un cop acabada la projecció.

El primer videoclub d’Espanya aposta pel VHS

Video Instan és el primer i un dels pocs videoclubs que queden a Espanya i s’ha convertit en una referència cultural que sobreviu a Barcelona amb més de 45.000 films. L’espai, ubicat al carrer de Viladomat des del 2018, en els últims anys ha diversificat l’activitat amb un cinema privat que es pot llogar i una cafeteria.

La tercera edició ha continuat amb el respecte pel VHS amb una selecció de pel·lícules no editades en altres formats, però també s’hi han incorporat novetats: el fil conductor ha estat la temàtica merlinista o d’espasa i bruixeria, a més de fer partides de jocs de taula i un pòdcast en directe. El festival el van idear un grup d’amics enamorats pel cine en VHS que volen compartir la seva passió a la seva petita però estimada sala de cinema.

Divulgadors del cinema de sèrie B hi han estat presents

L’esdeveniment també ha comptat amb la participació de divulgadors del cinema de gènere com Noemí Navarra (La Noe te lo Cuenta), Reverendo Wilson (El Calabozo del Reverendo Wilson) i José Viruete (Campamento Krypton), i persones vinculades a festivals de cinema com Juan Pérez (Cutrecon) i Mònica Garcia Massagué (Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya).

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a