LLUÍS GENDRAU, director artístic de Born de Cançons "És una programació en què l'eix central és el relat al voltant de les dones. Mai com ara hi havia hagut tanta presència i tanta efervescència de veus femenines a l'escena musical catalana, i això, efectivament, s'havia de reflectir en un cicle com aquest. Tot i això, tot i que jo digui que hi ha moltes més veus femenines, i que en aquest cicle hi hagi 18 concerts amb veus femenines, molts d'ells o la gran majoria protagonitzats per dones, he de dir que encara hi ha molta més feina de difusió. Fixeu-vos que fent un repàs als discos publicats aquest 2016 la producció musical femenina no arriba ni al 10 %."

Les Kol·lontai (el nom de la primera dona ambaixadora de la revolució bolxevic) seran les encarregades d’obrir la programació amb un concert de cançons feministes el 3 de febrer. Aquest quartet vocal format per Sílvia Comes, Meritxell Gené, Ivette Nadal i Montse Castellà hi presentaran el treball d’estudi que han produït pel festival Barnasants. Els prendrà el relleu Donallop (9 febrer) el duet mallorquí de pop folk que integren Joana Pol i Pere Bestard i a qui alguns ja comparen amb els Antònia Font.

La llista de propostes és llarga. Per a Lluís Gendrau, director artístic del cicle, es vol posar de relleu que “mai com ara no s’havia produït tanta presència i tanta efervescència de veus femenines a l’escena musical catalana”, tot i que reconeix que “la producció musical femenina no arriba al 10 %” i que encara “queda molt de recorregut”. Els concerts s’han programat tenint en compte, segons Gendrau, que fossin estrenes (o bé de disc o d’espectacle) de qualitat, d’estils diferents i emergents. Uns requisits que compleixen propostes com les del pop punk de Les Sueques (24 de març), Bikimel (7 d’abril), Roba Estesa (12 de maig),  Mireia Vives i Borja Penalba (19 de maig) o Dolo Beltrán (2 de juny) que s’estrena en solitari després del seu pas per Pastora. Els concerts es faran els divendres al vespre i l’entrada anticipada costa 6 i 10 euros si es compra a la taquilla. Paral·lelament el Taller de Músics també ha programat un conjunt de propostes gratuïtes per als dissabte a la mateixa hora.