El famós mural del petó del barri Gòtic ha aparegut vandalizat amb un grafit. Ho denuncien els usuaris a Twitter. L’obra està situada a la plaça d’Isidre Nonell i és obra de Joan Fontcuberta. Es tracta d’un fotomuntatge que es va inaugurar el juliol del 2014 i que fa 8 metres de llarg i 3,8 d’alçària. La singularitat és que es construeix la imatge d’un petó gegant amb 4.000 petites fotografies impreses sobre rajoles gràcies a la tècnica de la fotoceràmica.

Alguns usuaris de Twitter afirmen que el grafit no està acabat i que la raó pot ser que devien enganxar “in fraganti” l’autor de la pintada.

L’obra ‘El món neix en cada besada’ es va construir amb les imatges voluntàries de ciutadans dins el marc dels actes de celebració del Tricentenari del 1714 a Barcelona.

Mural del petó al Gòtic Joan Fontcuberta
Foto: Antonio Lajusticia

Es netejarà el grafit amb aigua i sabó neutre

Des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que la Contracta de Conservació i Manteniment dels Monuments de la Ciutat ja està avisada per retirar el grafit En un principi, es farà una neteja amb mitjans manuals, com aigua i sabó neutre. “Si fa falta cap altra solució s’estudiarà sempre i quan no malmeti el mural”, assegura l’empresa de neteja.