El mural del silenci, que estava pintat en una de les parets de l’església de la Misericòrdia del barri del Raval, ha estat tapat completament per un grafit fet de dues signatures. L’obra artística representava una dona tapant-se les orelles i tenia el vistiplau de l’Ajuntament. Els veïns han denunciat la desaparició del dibuix. De fet, el mateix artista i una veïna ho han comprovat acostant-se a la paret on lluïa fins fa unes hores.

El mural no es repetirà

Emilio Álvarez, dissenyador del mural, ha explicat que les pintures al carrer són “efímeres” i acaben desapareixent. Afirma que el disseny que representa el silenci “ha vingut per quedar-se” i acabarà apareixent en d’altres llocs i diferents formats, com per exemple samarretes. En cap cas es tornarà a pintar al mateix lloc. Una veïna de la plaça dels Àngels ha assegurat que el grafit que s’ha pintat a sobre només ha servit per embrutar la paret.

Un mural que es volia reproduir en altres barris

Van ser el mateixos veïns del Raval i membres de la comissió veïnal contra el soroll els qui van fer el mural. El missatge era clar: demanaven silenci contra el soroll a les terrasses, patins i botellots. De fet, fa anys que els veïns de la zona treballen per aconseguir que la plaça dels Àngels l’aprofitin més els veïns.

El mural del silenci era un projecte que els veïns feia mesos que tenien en ment i que s’havia anat endarrerint. Un cop estrenat, els veïns confiaven que es convertís en una icona contra el soroll a tota la ciutat. “Crec que esteu assistint al naixement d’una icona”, va explicar una de les veïnes. No ha durat ni una setmana.