Amb poc més d'un any d'edat, l'Aleix participa a la seva segona desfilada de carnestoltes, una rua en què s'han vist disfresses per a tots els gustos. "M'encanta el carnaval, jo sempre em disfResso, sempre! L'any passat em vaig disfressar de follet" "Ens ha semblat molt graciós disfressar-nos de barrufets independentistes amb el lema de 'la independència ens barrufa'." "Cada any ens disfressem una miqueta i bé, sempre anem variant una miqueta, i aquest any ha tocat repetir." Per segon any consecutiu, Barcelona celebra el Carnaval de manera descentralitzada i aquesta és només una de les moltes rues que s'han organitzat. En total, n'hi ha una trentena. Aquí les protagonistes indiscutibles han estat les carrosses de grups llatinoamericans. Comparses vestides amb la indumentària tradicional de països com Bolívia o Hondures. "Promocionamos la cultura de los mayas..." "Llevamos la pollera, abajo las enaguas, son cinco enaguas..." Res a veure amb les disfresses que s'han vist a Horta. En aquesta desfilada el grup de "jedais" seguia a la carrossa de la sireneta i un grup d'autos de xoc els anava al darrera. Protagonistes diferents, però amb el mateix esperit. "Vaig de pallasso perquè en temps de crisi ens hem de prendre la vida amb humor. I ja està!" Al Fort Pienc s'hi ha sumat enguany una comparsa diferent. Darrere la batucada, un grup de dansa xinès que hi ha assistit per commemorar l'entrada al seu Any Nou. Es tracta d'un dels barris amb més concentració de xinesos de Barcelona i amb aquesta iniciativa els veïns i comerciants del barri volen integrar les dues cultures.

La rua d’Horta ha sortit des del Carmel i s’ha passejat pels carrers de Dante i Tajo, i el passeig de Maragall. El seguici de carrosses anava seguit d’un munt de comparses, veïns que s’han disfressat d’autos de xoc, de vaques lleteres o de crispetes amb Coca-Cola (una parella d’amigues). També hi hem vist desfilar gent vestida de ninots de Playmobil i personatges de pel·lícules com ‘La sirenita’ o ‘La guerra de les galàxies’.

Moltes famílies s’han aplegat al voltant de la rua per veure passar les carrosses. Els nens van disfressats, els adults no tant. Però també hi havia grups de joves disfressats, com un grup de quatre amigues convertides en joc de parxís, una de cada color.

Al voltant de més d’una carrossa ja s’ha ballat la coreografia creada per a aquest Carnaval de Barcelona a partir de la cançó de moda, ‘Gangnam style’.

La rua pel Paral·lel s’ha omplert de color, sobretot, amb les comparses llatines. A la rua del Poble-sec, aquest dissabte han desfilat diversos grups amb vestits típics de Bolívia, Hondures, el Perú o l’Equador. Són immigrants que viuen el Carnestoltes a la ciutat amb la mateixa intensitat que ho feien als seus països d’origen. I que a la rua es barregen amb les comparses de les entitats de cultura popular del Poble-sec. Els balls tradicionals d’uns i altres han animat aquesta desfilada que, fins fa dos anys, era la principal de tots els actes del Carnaval a Barcelona.

A la rua de Sants també han participat molts grups d’origen llatinoamericà i, sobretot, colombià. Entre les comparses d’inspiració local, algunes han aprofitat la disfressa per criticar la situació política, com és tradició en època de Carnaval.

Entre el públic del Poble-sec i Sant Antoni, també molta gent disfressada: pallassos, una Cleopatra, un cavaller medieval, un comte Dràcula o un simple plàtan, que han atret les mirades de molts curiosos.

Entre les comparses que han desfilat aquesta tarda pel barri de Fort Pienc hi havia també una la de l’Associació Cultural i Popular Xinesa, que enguany ha pogut aprofitar el Carnaval per celebrar l’Any Nou xinès. Aquesta nit, els xinesos de tot el món celebren l’arribada del 4711, any de la serp del seu calendari. A Fort Pienc, un barri amb una presència important d’aquesta comunitat, el centre cívic i la biblioteca han organitzat al llarg d’aquestes setmanes diverses activitats per conèixer millor la cultura i les tradicions xineses.