Avui, ja us ho hem explicat, és el Dia Internacional dels Drets Humans, i coincidint amb aquesta data, a la Fundació Tàpies s'hi ha inaugurat una exposició organitzada per amnistia internacional. Són obres d'il·lustradors i dissenyadors catalans que reflexionen sobre la llibertat d'expressió. Des d'Amnistia Internacional alerten que molts governs del món utlitzen l'excusa de la seguretat nacional o de la crisi econòmica per vulnerar drets bàsics de la llibertat d'expressió. L'exposició es diu 'No penso callar' i es podrà veure fins al 20 de desembre.

Una trentena de creadors com Conrad Roset, Paula Bonet, Lara Costafreda o Ricardo Cavolo han tingut llibertat per convertir en una obra artística la seva visió sobre el dret de la llibertat d’expressió.

L’exposició “No penso callar” s’ha inaugurat coincidint amb la celebració el 10 de desembre del Dia dels Drets Humans, que commemora l’aprovació, per part de l’Assemblea General de l’ONU, de la Declaració Universal dels Drets Humans ara fa 67 anys.

Segons Amnistia Internacional, el dret a la llibertat d’expressió minva en molts països perquè els seus governs fan servir excuses, com la seguretat nacional, la lluita contra el terrorisme o la crisi econòmica, per aprovar mesures repressives i restringir, per exemple, del dret a manifestació pacífica.