El PEN Català compleix 90 anys. L’ONG lluïta per la llibertat d’expressió i acull (entre altres accions) escriptors amenaçats a la nostra ciutat. Per aquest aniversari, s’ha instal·lat aquest divendres al carrer del Carme, al barri del Raval, una obra lumínica de l’artista i poeta català Perejaume.

La peça anomenada ‘Allò que devem estar dibuixant amb les nostres formes de viure’ es fa visible al capvespre en encendre’s l’enllumenat públic i desplega la frase en quatre fragments que en dilaten la lectura a mesura que es recorre el trajecte entre la Rambla i el carrer de Jerusalem.

“Tot i que Perejaume la va realitzar l’any 2000 per estar ubicada a Tarragona, agafa un altre sentit al carrer del Carme”, explica Carme Arenas, presidenta del PEN Català. “És un homenatge a la causa dels escriptors empresonats així com la defensa dels drets lingüístics.”

Les tres institucions que han col·laborat en aquest projecte són La Virreina, el MACBA i el CCCB. Totes tres allotgen en els seus edificis i a les seves pàgines web un vídeo que commemora aquest aniversari i recorda les causes a les quals s’associa l’obra. Al mateix carrer on aquesta està instal·lada, els vianants trobaran un cartell amb un codi QR per tenir-ne més informació. La instal·lació es podrà veure fins al 31 d’agost.