Casualitats de la vida, la Judith estava estudiant a la biblioteca Sant Pau - Santa Creu, quan el grup britànic Coldplay va publicar al Twitter aquesta pista. "On George va retre homenatge i on Freddie va cantar, ves cap a SP-SC. El sobre el vigilen els gossos d'ACD de Devon" Un enigma difícil de desxifrar. Per sort, la Judith comptava amb ajuda. JUDITH GARRIGA "Quan la vaig llegir no vaig entendre res, sincerament. Però la vaig veure quan ja feia cinc minuts que l'havien penjat. I molta gent d'arreu del món estava escrivint i desxifrant-la. Molta gent deia que era a Barcelona i que el llibre era aquest." "SP-SC" volia dir biblioteca de Sant Pau Santa Creu i "ACD", Arthur Conan Doyle. La Judith va lligar caps i va preguntar a la bibliotecària per la novel·la més cèlebre de l'escriptor escocès: 'El gos dels Baskerville'. Hi havia dues possibilitats. La novel·la i el còmic. Dins de la novel·la no hi va trobar res. Va ser llavors quan va adonar-se que no era l'única que buscava. Va córrer cap al còmic i... premi. "Jo estava tremolant, de debò. Estava molt nerviosa. La gent em felicitava. Els altres que l'estaven buscant. I quan ho vaig obrir... Al principi no m'ho creia però després ja..." Després ja es va tranquil·litzar. Tenia a les mans una de les lletres originals que Chris Martin, líder de Coldplay, ha escrit per promocionar el nou disc, 'Ghost stories'. L'acompanyava aquest bitllet, que portarà la Judith a Londres a veure la banda en directe.

La Judit Garriga va conèixer la campanya que havia llençat Coldplay, només 24 hores abans de la gran troballa. Casualitats de la vida, just en el moment en què el grup va llençar la quarta pista la jove es trobava en el mateix espai on s’havia amagat el sobre que contenia el premi.

“Vaig veure que la xarxa anava plena i que la biblioteca escollida era la de Sant Pau i la Santa Creu”, assegura la jove. Ràpidament la Judit va anar a parlar amb el bibliotecari per demanar-li on es trobava el llibre ‘El gos dels Baskerville’, la tercera novel·la d’Arthur Conan Doyle, que parla de fantasmes, com el nou disc que publicarà la banda el 19 de maig i que du el títol de ‘Ghost stories’. La Judit no era l’única que anava al darrere del llibre perquè minuts després ja hi havia més usuaris rebuscant a les prestatgeries: “Estava tremolant quan vaig trobar el llibre”, explica la jove.

Al sobre, que va trobar dimarts la Judit, hi havia la lletra de la cançó ‘True love’, manuscrita pel mateix líder de la banda, Chris Martin.  A més a més, va tenir la sort de ser premiada amb el tiquet d’or que algú en nom del grup havia amagat únicament en una de les nou biblioteques del món. El sobre li ha donat accés a ella i un acompanyant a assistir al concert que oferirà la banda a Londres l’1 de juliol, on presentarà el nou àlbum ‘Ghost stories’. “Hi aniré, però encara no sé qui m’hi acompanyarà”, afirma la Judit.

La Xarxa de Biblioteques de Barcelona també s’ha pronunciat a les xarxes socials i ha demanat a la banda per què han escollit d’entre totes les biblioteques públiques del món, una de la ciutat.