Un fragment d''Una música de cavalls negres', poema del tortosí Albert Roig inclòs a 'La tempesta', llibre guardonat amb el premi Jocs Florals de l'any passat. La complicitat del poeta ebrenc amb l'actriu Mònica van Campen va ser fonamental per tirar endavant el muntatge que ahir es va poder veure a La Pedrera, estrenat el dia de Sant Jordi a Tortosa. Alguns poemes d'Albert Roig han esdevingut cançons, com 'Illa', que va cantar Laia Gagigal. El guitarrista Jordi Gaspar és responsable d'haver musicat tot l'espectacle. Els poemes d'Albert Roig s'alternen amb els d'autors admirats, com Mercè Rodoreda, Robert Lowell i, sobretot, Rainer Maria Rilke. ALBERT ROIG, poeta "Ara feia molts anys que no havia llegit Rilke i mira, va ser trobar el llibre...I l'havia llegit als 20 anys i no l'entenia. I ara, als 50, l'entenc perfectament." Van intervenir-hi també Sílvia Bel, Eloi Prat i Ferran Savall, fill de Jordi Savall. La darrera intèrpret va ser Maria del Mar Bonet.

En el marc del Festival de Poesia aquest dimarts a l’Auditori de La Pedrera s’hi va presentar l’espectacle ‘Una música de cavalls negres’, a partir de poemes d’Albert Roig. Aquest tortosí va ser mereixedor, fa un any, del Premi Jocs Florals de poesia amb el llibre ‘La tempesta’.

Les actrius Sílvia Bel i Mònica van Campen van recitar-ne alguns poemes; Maria del Mar Bonet, Laia Cagigal i Ferran Savall en van cantar d’altres.