ELVIRA VÁZQUEZ, Fundació El Molino "Cridar l'atenció i saber que és un eix clau per a Barcelona i que el Paral·lel és el petroli de Barcelona, cada vegada n'estic més convençuda. Les possibilitats de creixement són al voltant del turisme."

Hi haurà quatre grans escenaris exteriors (a l’altura del carrer de Margarit, a El Molino, al Teatre Arnau i a les Tres Xemeneies) on s’aniran fent actuacions al llarg de tot el dia. El Paral·lel romandrà tancat al trànsit des del carrer de Margarit fins a les Tres Xemeneies. A la festa també s’hi afegeixen diversos teatres de la zona, com l’Arteria Paral·lel, el Condal, la Sala Apolo i El Molino, que obriran portes al públic al llarg del matí per acollir-hi diversos espectacles. Els teatres continuaran al vespre amb la programació habitual, amb un descompte especial del 50% en el preu de l’entrada.

A l’obertura dels teatres s’hi afegeixen la Mostra d’Entitats del Poble-sec i la Mostra de Benestar i Salut, que programaran diverses activitats. Hi haurà dues carpes temàtiques –una d’hindú i una d’àrab– que organitzaran més de 25 tallers infantils i entitats esportives.

L’edició de 2010 del Fem Paral·lel va aplegar un total de 90.000 persones, una xifra que va arribar a 150.000 el 2011. Els organitzadors esperen igualar o fins i tot superar aquesta xifra.