(ACN/Redacció) Treballs contra rellotge: els veïns ultimen els darrers retocs dels decorats als carrers guarnits quan falten poques hores per a l’inici de les festes de Sants 2022. La festivitat s’espera amb ganes, després que l’any passat es decidís reduir-la de vuit a cinc dies per la covid i havent estat suspesa el 2020 pel mateix motiu.

El que més preocupa ara per ara és la pluja, que aquests últims dos dies, però sobretot dimecres, va malmetre alguns guarniments que estan refent a correcuita.

Festes de Sants 2022: Programa, concerts, carrers guarnits, mapa i molt més!

La festa major arrencarà dissabte, 20 d’agost

La Festa Major de Sants arrencarà aquest dissabte a la tarda amb els balls i lluïments de les colles de cultura popular i el pregó, que enguany serà a càrrec de l’informàtic Elies Campo. Són unes festes molt esperades després de les restriccions de les dues últimes edicions, explica José Antonio Moreno, veí del carrer d’Alcolea de Dalt, qui assegura que no hi ha pandèmia i la gent té ganes de festa i sortir després de la covid.

No hi ha pandèmia i la gent té ganes de festa i sortir
José Antonio Moreno, veí del carrer d’Alcolea de Dalt

Pendents de la pluja

Estan pendents del temps. Els forts ruixats d’aquests dimecres van malmetre algun dels decorats, que s’han afanyat a reparar. Al carrer de Guadiana, dedicat a la volta al món en vuit dies, van haver de retirar els guarniments. Pitjor va anar a Alcolea de Baix, on l’aigua va fer malbé alguns elements de la biblioteca perduda i que seria descoberta l’any 3125. “Suposem que en aquell moment no hi haurà llibres i la gent del 3125 no sabrà que és un biblioteca“, explica Marta Turull, responsable dels guarnits. 

Per la seva part, Alcolea de Dalt llueix una decoració de 180 metres inspirada en la nau Apolo 11, amb un coet gegant, planetes i estrelles. Tots els elements s’han fet amb material reciclat, plàstic, cartró, ampolles, paper, cola i pintura; i l’esforç dels veïns. De fet, hi treballen tot l’any.

Carrers guarnits de les festes de Sants 2022: Tots els participants i les temàtiques
Festes Sants 2022
Els veïns reparen les bigues de la biblioteca fetes malbé per la pluja