carrers Festes Gràcia

Un dels trets distintius de les Festes de Gràcia són els guarniments dels carrers. Una tradició que ja va iniciar-se al segle XIX i que es manté vigent. Cada any, el concurs de carrers guarnits és un dels moments àlgids de la festa popular. Un jurat premia les millors propostes dels veïns graciencs.

2019: carrer del Progrés | El món de ‘Harry Potter’

El carrer del Progrés es va emportar el premi després d’aconseguir-lo per última vegada l’any 2013. Amb el títol ‘Harry Potter i els 80 guarnits’, el carrer transportava tots els visitants a Hogwarts, l’escola de màgia de la saga fantàstica de ‘Harry Potter’, obra de l’escriptora anglesa J. K. Rowling. D’entre tota la decoració, destacava especialment la portalada, on es podia veure un dels dracs que apareixen als llibres. El carrer de Mozart va guanyar el segon premi, i la travessia de Sant Antoni, el tercer.

2018: carrer de la Llibertat | Els sons rurals

El carrer de la Llibertat es va estrenar en el palmarès de Gràcia amb els sons rurals. Un guarniment que comptava amb un disseny inspirat en el món rural en què no faltaven la seva masia, el corral, els animals, l’era o les eines, i que tancava amb un gran espantaocells enmig d’un camp de gira-sols. El carrer de Verdi del Mig i la plaça de Rovira i Trias van aconseguir el segon i tercer premi, respectivament

2017: travessia de Sant Antoni | Estació d’esquí

En una edició marcada pels atemptats a Barcelona, la travessia de Sant Antoni es va emportar el premi amb “Travesquia 1817m-2017m”. Una estació d’esquí amb neu, un telecadira i una ermita que recordava la de Boí i Taüll es va emportar el primer premi del concurs de carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia. El segon i el tercer premi se’ls van emportar els carrers de Joan Blanques de Baix de Tot i de Jesús.

2016: Fraternitat de Baix | Fons marí

Fraternitat de Baix es va imposar amb “La mar salada”. Un carrer que va mostrar les entranyes del mar, amb un sostre que emulava l’aigua i els animals aquàtics, i uns laterals que ensenyaven de ben a prop com són les roques de sota el mar, amb les algues que els caracteritzen. Joan Blanques de Baix de Tot i Tordera van quedar segon i tercer, respectivament.

2015: Verdi | Cultura japonesa

El carrer de Verdi es va endur el màxim reconeixement en el concurs de guarniments de la Festa Major de Gràcia 2015. El túnel de glicines i un “torii” de fusta, així com les figures d’un drac o d’un lluitador de sumo, van captivar el jurat. Les plantes carnívores del carrer de la Fraternitat, on es va recrear un món imaginari anomenat Wiguonia, es van endur el segon premi. El tercer va recaure en la decoració del París dels anys 20 de la travessia de Sant Antoni.