El Centre Cívic Casa Groga ha convocat un concurs de curtmetratges sota el nom de ‘L’última cabina de Barcelona’. El tema és lliure, però ha de tenir com a eix la darrera cabina telefònica tancada que queda a la ciutat. Està situada al carrer del Lledoner, al barri de Sant Genís dels Agudells. Els participants es poden inspirar ens vivències personals o en pel·lícules amb escenes en què apareixen cabines. La data límit d’inscripcions és el 17 d’octubre.

Un símbol de Sant Genís dels Agudells

L’objectiu del festival de curtmetratges és contribuir a la recuperació i el manteniment de la cabina, que s’ha convertit ja en un dels símbols del barri de Sant Genís dels Agudells. Els vídeos poden tenir una durada d’entre un i cinc minuts, incloent els títols de crèdit. La temàtica i el format és lliure, però la cabina ha de tenir un protagonisme evident. No ha de transcorre-hi tota la història, hi poden haver altres localitzacions, però ha de tenir un paper principal. També s’ha de poder corroborar que és l’autèntica.

També hi ha altres requisits. Per exemple, que en algun moment del diàleg aparegui la frase: “L’última cabina de Barcelona”. El 17 de novembre a la tarda es farà un visionat de tots els curtmetratges presentats al Centre Cívic Casa Groga i es farà el lliurament de premis. N’hi haurà tres en total.

El futur de l’última cabina de Barcelona

La cabina està pendent de traslladar-se a la plaça de Meguidó per convertir-se en bibliocabina, un punt d’intercanvi de llibres gratuït, tal com es va decidir després d’una consulta popular. El conveni amb Movistar per a la cessió de la instal·lació, però, s’està allargant més del previst i encara no hi ha data pel seu trasllat.