La sala Jamboree és un dels espais de la ciutat on es poden veure sessions d’improvisació de jazz cada dilluns al vespre. Just al pis de dalt, a la sala Tarantos, cantants, ballarins i músics flamencs ofereixen espectacles folklòrics cada dia. Tot i que també hi assisteix públic local, en tots dos casos el 80 % dels espectadors són turistes. Una realitat que no va en detriment de la qualitat, segons explica l’encarregat de les sales, Óscar de Pombo.

Molts d’aquests espectacles tenen lloc en emplaçaments únics com ara les Nits Màgiques a la Casa Batlló, una proposta que uneix la visita al monument arquitectònic de Gaudí i alhora un concert a la terrassa de l’edifici. Vist l’alt percentatge de turistes que hi van, l’organització reserva places per a espectadors locals que, a més, tenen un descompte en el preu de l’entrada.

Els músics d’aquests espectacles són molts conscients de l’elevat nombre de turistes que hi ha entre el públic. A l’hora de dirigir-se als espectadors tenen en compte que les procedències són molt variades. És el dia a dia del Xavier Coll, un guitarrista que interpreta el seu repertori a l’església de Santa Maria del Pi. “Quan faig explicacions ho repeteixo en anglès, hi ha molta gent que si no, no m’entendria“, afirma el músic.