TuBieja és un grup que barreja el punk rock amb una posada en escena on no falta el xou, el color i la diversió. Els joves integrants d’aquesta banda són molt dispars, però tenen dues coses en comú: Nou Barris i una tendència innata a cridar l’atenció.

La banda es va gestar a finals del 2015 al barri de les Roquetes, amb la intenció de crear un projecte que barregés la posada escènica i humorística amb la música.  La iniciativa va irrompre en espais autogestionats i festes de barri, i no va tardar a consolidar-se i traspassar les fronteres del districte de Nou Barris.

Fa dos anys van tornar a presentar-se, per segon any consecutiu, al Cabal Musical, una iniciativa del Taller de Músics que dona suport a nous talents. La proposta va sorgir guanyadora i, des de llavors, han rebut suport per a la promoció i difusió del grup. Han portat la frescor dels seus concerts per tot Nou Barris i altres espais de Barcelona, a més de tocar a les Canàries i Berga. En paral·lel i amb el suport del Cabal Musical, TuBieja ha gravat un EP amb quatre temes a Aclam Records i un videoclip amb el suport i l’assessorament de Cabal Musical. També han pujat les cançons a Spotify i estan preparant una segona entrega.

Una posada en escena grotesca i festiva

La música de TuBieja barreja i concentra els diversos gustos musicals dels vuit membres de la banda. Pel que fa a les lletres, recullen de forma molt particular i amb sentit de l’humor allò que consideren situacions quotidianes. Per exemple, persones que alimenten ànecs al parc o trobades amb extraterrestres. En resum, l’estil de TuBieja és peculiar. Ells el qualifiquen de grotesc. “Normalment ens inspirem en corrents surrealistes i dadaistes“, expliquen, “arribes a un concert, ens veus i dius: què és això? I quan te n’adones ja hem acabat. Grotescament ens vestim de colors, però millor que Parchís. Parchís no ho van saber acabar bé”.

Però tot i l’espontaneïtat, en aquests quatre anys han après a organitzar l’espectacle. “Hem anat fent pautes de tot el que fem per al final sumar. I més que venir a escoltar bona música, que tenim uns músics molts bons, estar veient un espectacle que sigui diferent“, afirma Aitor Domínguez, una de les veus principals del grup. De fet, part dels integrants de TuBieja ja havien creat fa 10 anys, una de les primeres “cutresèries” d’internet.

“Jo un Carnaval millor no el veig”

L’any passat, el grup va ser el cap de cartell del concert de Carnaval de Nou Barris. Enguany, tornaran a amenitzar la festa de disfresses amb el concert jove de divendres 21 de febrer a l’amfiteatre de les Roquetes. I tenen clar el principal al·licient de la cita: “És el millor concert de Carnaval el dia abans de Carnaval. Som molts, som de colors, regalem coses i llancem confeti. Jo un Carnaval millor no el veig”.