El treball en música coral que han fet una quinzena de centres de secundària de Barcelona durant el curs s’ha reflectit aquest dijous a la XXIV Trobada de Corals de Secundària, en què han participat 730 alumnes. A la jornada, que s’ha celebrat a l’Auditori del Fòrum, s’hi ha sumat, també, l’Escola de Música de Sant Andreu, que hi ha contribuït amb l’orquestra simfònica. Cada institut ha interpretat les peces que ha preparat durant l’any i, al final, s’han cantat peces col·lectives.

Les jornades són el resultat de prop d’un quart de segle de treball en centres educatius de tot Catalunya. En el cas de Barcelona hi participen 16 instituts. Des del Consorci d’Educació de Barcelona, Lluís Vallvé ha destacat que no es tracta només d’un acte sinó que és el final d’un procés darrera del qual hi ha “una formació i un treball de cant coral als centres”.

XXIV Trobada de Corals de Barcelona

No és casualitat que sigui cant coral, que té una llarga tradició a Catalunya i alhora un gran valor pedagògic. Vallvé assenyala que la música “és transformadora i integradora i ens permet fer un treball competencial molt gran i ric” als centres. Esther Sarrat, mestra de música, afegeix que permet fer un treball d’educació transversal en l’etapa de l’adolescència i “és un bon mitjà per treballar les llengües i l’organització, el silenci i la gestió a l’aula”.