D'aquest altaveu en surt una de les creacions sonores de l'artista Daniel Neumann. Són peces d'àudio fetes amb ordinador en què es combinen sorolls enigmàtics perquè els oients puguin crear amb la imaginació un paisatge sonor. DANIEL NEUMANN "Son estrategias alogarítmicas para la composición de sonidos de manera que la pieza evoluciona en el tiempo." Neumann ha explicat el seu projecte en un taller obert organitzat a la nau de creació Hangar del Poblenou. Fins aquí s'han acostat professionals que es dediquen al so i estudiants del camp de les telecomunicacions. WILLY BARLEYCORN "La meva intenció és apropar-me cap a la banda creativa però des del coneixement més tècnic i físic del so i la tecnologia que s'involucra." Hangar és un dels 35 espais de creació del Poblenou on s'organitzen tallers i conferències. En edicions anteriors, el barri se sumava a les jornades de tallers oberts que s'organitzen a tot Barcelona però enguany el Poblenou inicia el un cicle propi. És el Poblenou Crea!, en què els espais de creació i les galeries del barri organitzen activitats per donar a conèixer el teixit creatiu del Poblenou. DANIEL SARCIAT "Este año hemos visto que podíamos marcar una identidad propia, un carácter propio i diferente a lo que se había estado haciendo estos años atrás. Es un paso natural debido al gran volumen de creativos i artistas que hay en el barrio." El resultat dels tallers, que s'organitzen fins al 14 de juny, servirà per fer un dossier digital i un cens dels artistes que treballen al Poblenou.

El Poblenou concentra un gran nombre de locals que artistes de diferents disciplines utilitzen per crear i exhibir les seves obres. Per donar a conèixer el prolífic teixit artístic del barri, aquest 2015 es posa en marxa la primera edició dels Poblenou Crea! Des d’aquest dimarts fins al diumenge 2 de juny, 35 espais de la zona organitzen activitats perquè els artistes puguin compartir experiències i exhibir les seves obres. En edicions anteriors, el Poblenou participava en el cicle de tallers oberts que es fa durant el mes de maig a Barcelona però enguany inicia el seu propi cicle. “Hem vist que podíem marcar una identitat, un caràcter diferent a tot el que s’havia fet fins ara. Aquest és un pas natural pel gran volum de creadors i artistes que hi ha al barri”, explica Daniel Sarciat, coordinador del Poblenou Crea!.

Tot i que el tret de sortida oficial està previst pel 6 de juny amb la inauguració d’una exposició retrospectiva sobre els tallers del Poblenou, l’espai de creació Hangar ja ha ofert aquest dilluns un taller d’art sonor. Professionals del so i músics han pogut conèixer l’obra sonora de Daniel Neumann i Wolfang Gil. Són peces d’àudio de llarga durada fetes amb ordinador en què es combinen sorolls enigmàtics perquè els oients puguin crear amb la imaginació un paisatge sonor. Del resultat de totes les activitats que s’organitzen aquests dies se’n farà un dossier digital que servirà per censar a tots els artistes que treballen al Poblenou.