50 ballarins de més de 20 nacionalitats han participat a ‘El trencanous’, que aquest dissabte s’ha fet al Casino l’Aliança del Poblenou amb totes les entrades exhaurides.

‘El trencanous’ del Ballet de Barcelona és una adaptació del seu director artístic, Chase Johnsey, de l’obra original de Lev Ivanov i Marius Petipa. Amb aquesta versió, la companyia ha arribat a l’equador de la gira: la producció es va estrenar amb gran èxit de públic i crítica el gener del 2020 al Centre Cultural de Terrassa i arriba per segona vegada al teatre del Poblenou. Johnsey assegura estar “molt orgullós perquè amb la pandèmia han continuat treballant molt”. La seva interpretació ha estat trencadora i reivindicativa on ha volgut afegir-hi pinzellades de feminisme i plasmar les relacions entre pares i fills.

Tot i que generalment són 50 artistes, a l’escenari no pot haver-ne més d’una trentena per les limitacions d’espai que marquen les mesures sanitàries. “Ha estat un repte perquè no podíem ser tants en un estudi”, admet un dels ballarins.