A més dels Soja, aquest dissabte a la plaça Major del Poble Espanyol hi han actuat grups mítics com Black Uhuru o The Skatalites. Al Trash An’Ready també hi ha hagut presència barcelonina, la del grup Pirat’s Sound Sistema, del barri de Sants. Tots ells han atret més de 3.000 persones que, des de les set de la tarda, no han parat de moure’s.

Un èxit i unes ganes de ballar que els organitzadors atribueixen a les lletres reivindicatives que porten els grups, però també al seu auge. Cada dia hi ha més bandes catalanes que aposten per aquest gènere musical i el porten a peu de carrer. I el festival vol que la iniciativa no només serveixi per presentar les més internacionals, sinó que també és una aposta per les que tot just s’estan consolidant en l’escena catalana.

Bons grups i descomptes

El preu no ha estat un problema per accedir-hi: l’entrada costava 32 euros, però molts dels assistents han trobat ofertes i promocions en les entrades. Això, sumat al que consideren un bon cartell, ha fet que l’afluència fos molt positiva pels organitzadors. De fet, fins a un cert punt s’han sorprès de l’èxit assolit, ja que esperaven menys assistència en ser període de vacances, a més d’una primera edició.