Durant dos dies el so de l’ukelele serà el que més se senti al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), a Gràcia. Estrenen un festival dedicat exclusivament a aquest instrument, el qual els últims anys ha anat augmentat la seva presència en el món de la música a Catalunya. Tots aquells que s’acostin fins allà aquest cap de setmana podran gaudir de tot tipus de concerts i tallers.

Inspirat en festivals de l’Europa del Nord, la proposta compta amb la presència de diversos grups i intèrprets que utilitzen l’ukelele com un dels seus instruments principals. Hi actuen tant grups locals com altres vinguts de les illes Britàniques, on l’ukelele és un instrument de culte.

Però no només es pot gaudir de concerts, també hi ha programats tallers dirigits tant a adults com a nens. En ells es pot aprendre a tocar l’ukelele o descobrir diversos tipus de gèneres en què s’utilitza aquest instrument. El festival, a més, també ofereix un mercat amb productes relacionats, jams amb esmorzars i sessions de micro obert, en què tothom que vulgui pot pujar a actuar. Des de l’organització, asseguren que no cal tocar l’ukelele, només tenir ganes d’escoltar música popular.

El primer dia del festival ha estat tot un èxit i unes 300 persones ja s’hi han acostat per gaudir una estona del so de l’ukelele.