horari i on veure pregó mercè 2023

Tots els pregons de les Festes de la Mercè es podran consultar en una publicació digital. Serà un recull que va des del 1975 fins a l’actualitat. A banda de poder llegir els pregons, s’ha fet una anàlisi del contingut dels textos, que també es podran llegir. La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i l’Ajuntament de Barcelona presentaran aquest projecte el dijous 15 de setembre i després quedarà publicat al web de l’Ajuntament.

Alba Colombo, investigadora de la UOC i qui ha dirigit la recerca, explica que l’anàlisi ha permès entendre l’evolució de la ciutat des del final del franquisme fins a l’actualitat. Segons explica, es pot veure com hi ha preocupacions contínues dels pregoners i pregoneres sobre les tensions relacionades amb la salut, i no només durant la inestabilitat pandèmica de la covid-19, sinó també durant tot el període estudiat.

Explica Colombo que els textos transmeten les tensions polítiques, socials i econòmiques de cada moment i també hi ha una relació entre els colors del govern municipal i els pregoners i pregoneres escollits en cada mandat.