La Sant Andreu Jazz Band es va convertir el 2006 en la Big Band més jove d'Europa. Vuit anys més tard, son una de les Big Band de referència amb un projecte ferm i consolidat. La formació fa ara un pas més i organitza el primer festival de jazz de Sant Andreu. La idea és omplir els carrers i els locals de Sant Andreu de música i de jazz amb la intenció d'apropar aquest gènere musical a tothom. El Jazzing durarà quatre dies i hi participaran més de 150 músics. Es podrà sentir des del jazz més clàssic de la mà de la Locomotora Negra, al jazz més innovador de Víctor Correa o David Mengual. La Sant Andreu Jazz Band fa un pas endavant i organitza el primer festival d'aquest estil musical al districte. Hi participaran més de 150 músics que ompliran de jazz els carrers del 25 al 28 de setembre. Aquesta proposta cultural obre el repàs d'actualitat de Sant Andreu de la setmana. És només un tastet de com sonarà el Jazzing, el primer festival de jazz de del districte. Durant quatre dies una desena d'emplaçaments de Sant Andreu i la Sagrera s'ompliran de ritme i swing. JOAN CHAMORRO, director de la Sant Andreu Jazz Band "El que busquem és que la gent s'ho passi bé amb la música i que conegui el jazz. Creiem que el jazz és una música popular i no pas intel·lectual. Però que hi ha una bona part del jazz que si fos més coneguda hi hauria molta més gent que s'aficionaria a aquest tipus de música." Una afició que comparteixen tots aquests joves músics de la Sant Andreu Jazz Band. Aquesta formació va començar a tocar el 2006 i, després de fer-se un lloc al panorama musical, ara va més enllà. És l'organitzadora del Jazzing. EDU FERRER, saxo i veu "Perquè després de vuit anys fent música, començant sent un petit format i convertir-nos en una Big Band amb tant prestigi, en el sentit que a la gent li agrada el que fem, això de ser els amfitrions d'un festival crec que és una mena de reconeixement." ALBA ARMENGOU, saxo, trompeta i veu "Fa molts dies que estem tocant a llocs de França o Suïssa i tocar per fi a Barcelona, que fa molt temps que no ho fem, és molt bonic." Més de 150 músics pujaran a l'escenari del 25 al 28 de setembre. A més de les formacions de la Sant Andreu Jazz Band i d'altres bandes novelles i locals, hi haurà músics convidats com el reconegut Scott Robinson o La Locomotora Negra.

La creixent afició pel jazz durant els darrers anys al districte de Sant Andreu de Barcelona, ha acabat traduint-se en la creació d’un festival propi. Una trobada en què s’ha comptat amb l’experiència de la Sant Andreu Jazz Band, formada per músics joves d’entre vuit i 20 anys i dirigida per Joan Chamorro des de fa vuit anys, amb una trajectòria brillant. El festival començarà el diumenge 21 de setembre amb un tast de jazz molt divers per a tots als públics, i entre el 25 i el 28 de setembre actuaran el gruix dels grups programats.

L’objectiu d’aquesta trobada musical, la primera que es fa a la zona, és fer arribar aquest estil musical al públic amb un esperit obert i planer, però alhora molt professional. Es vol promocionar el jazz en general i descobrir-lo al públic més jove de la ciutat, per trencar el tòpic que el jazz és per a minories. El festival reivindica també el valor educatiu d’aquest estil musical i en vol ressaltar els vincles amb altres expressions artístiques com ara la poesia, el cinema, la fotografia o la narració oral.

Pel que fa a les actuacions, el programa es pot consultar al web del festival. Durant els tres dies actuaran grups locals de qualitat, músics consagrats i també bandes novelles. Entre els plats forts hi haurà Scott Robinson, que actuarà amb el quintet d’Andrea Motis i Joan Chamorro. També hi haurà la Jazz Orquestra del Raval, la Locomotora Negra, Swing Maniacs o la Sant Andreu Jazz Band, entre d’altres. La iniciativa ha estat organitzada per l’associació Sant Andreu Jazz Band i pel Districte Municipal de Sant Andreu i té el suport desinteressat de desenes de veïns del barri, així com d’altres entitats, eixos comercials, marques i botigues.