La campanya unitària per l’acollida i el refugi “Casa nostra, casa vostra” té previst reunir aquest dissabte a la nit més de 15.000 persones al Palau Sant Jordi pel Gran Concert per a les Persones Refugiades. Es convertirà així en l’esdeveniment artístic més multitudinari que s’ha fet a Europa des de l’esclat de la crisi dels refugiats. En aquest acte els organitzadors han reunit músics molt diversos amb un objectiu comú: reclamar l’acollida de refugiats. Tots ells cantaran cançons emblemàtiques com ‘Mediterráneo’ de Serrat o ‘Qualsevol nit pot sortir el sol ‘, de Sisa. L’espectacle, que està dirigit per La Fura dels Baus, comptarà amb la participació d’una cinquantena d’artistes, que actuaran durant dues hores. Noms tan importants com Joan Manuel Serrat, Lluís Llach, Amaral o Marina Rosell s’han sumat a la causa.
Amb aquest acte els organitzadors pretenen sensibilitzar els ciutadans sobre el drama que estan vivint els refugiats i la necessitat de ser un país d’acollida, i aconseguir augmentar també el nombre de signatures del manifest a favor de l’acollida, que ja ha aconseguit 54.800 firmes. A la vegada, també esperen que ajudi a fer que més gent se sumi a la manifestació que la campanya “Volem acollir” ha convocat per al dissabte 18 de febrer, a les 4 de la tarda a plaça d’Urquinaona, amb el lema “Prou excuses! Acollim ara”.
El concert, que començarà a les 22 h amb el ‘Venim el sud, venim del nord’ de Lluís Llach, explicarà la ruta de les persones que han de fugir de casa seva en tres blocs: l’origen, amb la guerra, la destrucció i la misèria com a protagonistes; el trajecte, en què el mar i les fronteres són el perill principal, i l’arribada, que sovint suposa viure en un camp de refugiats on la vida queda aturada. Aquests tres grans blocs tindran un presentador per a cadascun. Seran Gemma Nierga, Jordi Évole i Carles Prats, tres periodistes que han dedicat molta atenció a la crisi dels refugiats a Europa.
Tot el concert estarà entrelligat per escenes teatrals a càrrec d’Eduard Farelo, que interpretarà el Rasol, un refugiat que està vivint a un camp a Grècia després de creuar el Mediterrani amb una llanxa amb els seus fills i nets. Clara Segura, farà la locució de l’acte, que també comptarà amb la participació de sis actors de la sèrie ‘Merlí’. A part de tot això, el concert inclourà discursos que cridaran a la mobilització massiva de cara al 18-F. Entre els parlaments destaca la participació d’Òscars Camps, fundador de Pro Activa Open Arms; Toni Borrell, portaveu de Stop Mare Mortum; David Zorrakino, voluntari de la Comunitat Eko, i Meera M. Zaroor, una siriana de 18 anys refugiada a Catalunya.
Les entrades es van exhaurir molt ràpidament. Aquest divendres l’organització va informar a través de les xarxes socials que posava a la venda unes localitzacions que finalment havia pogut alliberar. Dissabte al matí les entrades ja tornaven a estar exhaurides. Tots els beneficis del concert es destinaran a les organitzacions que treballen en migració i refugi. betevé oferirà en directe el concert a través de la pàgina web.
TMB habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada
Amb motiu del concert, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada entre el recinte i la plaça d’Espanya. Està previst que els autobusos funcionin un cop acabi el concert. Per a aquest servei seran vàlids tots els títols de transport del sistema tarifari integrat.
En canvi, per pujar al Palau Sant Jordi, TMB recomana utilitzar la Línia 150 de bus, que es pot agafar a plaça d’Espanya. Una línia que es veurà reforçada entre dos quarts de vuit i les 10 de la nit per absorbir tota la gent que vulgui accedir al Palau Sant Jordi. Cal recordar que dissabte el metro funciona durant tota la nit.