Del 6 al 15 de desembre, la setena edició del RETEENA ens proposa estrenes, reposicions, tallers, xerrades i altres activitats impulsades per un equip jove. Amb Maria Castellví Lloveras, codirectora i programadora del festival, repassem alguns dels punts més destacats d’aquesta cita al betevé directe.

Un festival jove fet per gent jove

Nascut amb voluntat d’implicar a la joventut en la producció audiovisual contemporània, el RETEENA ens proposa, com diuen el mateix festival, “una programació heterogènia, reivindicativa i gamberra“. 10 sessions de llargmetratges i quatre més de curtmetratges oferiran al públic títols com Memoir of a snail (Adam Elliot, 2024), una de les principals candidates a l’Oscar en la categoria d’animació; L’edat imminent (Col·lectiu Vigília, 2024), sobre la relació entre un net i la seva àvia cada cop més dependent o Wild diamond (Agathe Riedinger, 2024), en què una jove veu en la telerealitat un camí cap a la felicitat, al costat de títols ja consolidats com Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón (Pedro Almodóvar, 1980) o Coraline (Henry Selick, 2009).

Cartell del festival audiovisual Reteena 2024

El Reteena, a més, és una pedrera pel talent jove i local, com es pot veure en els tres cicles de curtmetratges que tenen, en aquesta ocasió, tres eixos temàtics: ‘(Des)arrelades’, en què es reivindica l’herència sovint oblidada del nostre passat; ‘Un acte de fe’, en què es busca un sentit al caos del nostre present; i ‘Matar l’adolescència’, sobre el trànsit cap a l’edat adulta.

La pedrera del RETEENA

Més enllà de projeccions, el festival ofereix un seguit d’activitats adreçats al públic jove i que busca, també, ajudar a formar els cineastes del futur. Així, a més de pòdcasts en directe amb figures com Soy una pringada, Alba Riera o Iñaki Mur, de l’espectacle Venimos por Marta y Mabel i d’un bingo cinematogràfic amb Estrella Xtravaganza i Lily Poliester, el RETEENA inclou un laboratori per a projectes en desenvolupament encapçalats per cineastes entre els 17 i els 25 anys. Noms com els de Laura Ferrés, Ion de la Rosa i Irene Moray s’encarregaran de les tutories, en una formació que inclourà, també, formació en pitching i producció i un premi en metàl·lic pel projecte més ben valorat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a